Index Vakbarát Hírportál

A Brexit-pártiak eltolnák a tárgyalásokat, hogy legyen idejük nyaralni

2016. június 27., hétfő 17:33

Matthew Elliot, a Vote Leave (Szavazz a kilépésre) kampány vezetője fontosnak tartja, hogy mielőtt elkezdenék az Egyesült Királyság kilépését az EU-ból, mindenkinek legyen ideje elmenni nyaralni, számolt be az Independent.

Elliot, aki az egész kilépés-párti kampányt vezette az Egyesült Királyságban, a győzelem után azt nyilatkozta, hogy mindenki nyugodjon meg és nem kell elkapkodni a folyamatot, ráérnek azzal még.

Bár több EU vezető politikus felszólította Nagy-Britanniát a kilépés gyors lefolytatására, a káros és bizonytalan átmeneti időszak leröviditése céljából, Elliot szerint nagyon fontos, hogy mindenki megfelelő mennyiségű nyári vakációhoz jusson és majd szeptember/október körül bőven ráér leülni erről egyeztetni.

Bár a csatlakozó szerződés vonatkozó részeire hivatkozva nagyon rövid időn belül végre lehetne hajtani az Egyesült Királyság kilépését, ha a távozáspártiak időhúzásra játszanak, akkor a Konzervatív Párt októberi éves konferenciája körül indulhatnak el a tárgyalások, amikor a konzervatívok új pártvezetőt és miniszterelnököt is választanak.

Rovatok