Index Vakbarát Hírportál

Fegyveres támadás érte az Air Force One bázisát Amerikában

2016. június 30., csütörtök 16:42

Fegyveres támadás miatt zártak le egy fontos amerikai katonai bázist Washington közelében. A Joint Base Andrew nevű támaszpont a saját Twitter-csatornáján adta hírül, hogy súlyos vészhelyzet van náluk.

Helyi idő szerint csütörtök reggel kilenc körül (ez nálunk délután három) egy fegyveres kezdett lövöldözni a létesítmény egészségügyi részlegén. A támadásról egyelőre más forrásból nincs  információ, a vészhelyzet továbbra is fennáll.

A támaszponton eredetileg éppen egy hasonló támadás elleni gyakorlatot tartottak volna, azonban a helyzet véresen komolyra változott. Egy „válogatás nélkül lövöldöző” (az angolban ez az active shooter), kiiktatására szerettek volna a gyakorlattal felkészülni, azonban egy pontosan erről szóló valódi vészhelyzet alakult ki.

The base was scheduled to conduct an active shooter exercise, however, reports of a real-world active shooter situation were reported.

— Joint Base Andrews (@JBA_NAFW) 2016. június 30.

A helyzet komolyságára való tekintettel a bázis most igyekszik mindenkit biztonságba helyezni

– írták egy következő posztban, majd már csak annyit közöltek, hogy a további információkra egyelőre várni kell.

A Joint Base Andrew az amerikai elnök különgépének, az Air Force One-nak a bázisa. Obama gépe fél nappal korábban, szerda este szállt le a támaszponton.

Rovatok