Index Vakbarát Hírportál

Putyin vészjóslóan ajánlkozik a Brexit után

2016. június 30., csütörtök 18:43

Védjék meg Oroszországot a nyugati támadásoktól - mondta az orosz nagyköveteknek Putyin. Az orosz elnök "egységes gazdasági és humanitárius térséget" szeretne az EU-tól Szibériáig, Amerikát okolja az Iszlám Államért, a NATO-t a konfrontatív politikája miatt hibáztatja, de egyébként a párbeszéd hívének nevezte magát.

Oroszország kész közös gazdasági térség létrehozására az Európai Unióval – mondta Vlagyimir Putyin Oroszország nagyköveteinek csütörtöki moszkvai tanácskozásán. „Oroszország nemcsak nem ellenzi azt a gondolatot, hogy egységes gazdasági és humanitárius térséget alakítson ki az Európai Unióval az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig, de azt a legreményteljesebbnek tartja az eurázsiai kontinens hosszú távú, fenntartható fejlődése szempontjából” – mondta.

Moszkva figyelemmel fogja kísérni a London és Brüsszel közötti tárgyalásokat, de az unióból való kilépés, a Brexit a britek belügye, amelybe Oroszország nem akar beleavatkozni – hangoztatta.

Meglátjuk, hogy a demokrácia elvei hogyan érvényesülnek náluk.

A Brexiten kívül Putyin beszélt az amerikai-orosz kapcsolatokról, a NATO-val való konfliktusról és az ukrán helyzetről is, a témákat most is a „nem hagyjuk, hogy a Nyugat bántsa Oroszországot” üzenet kötötte össze. Főbb pontjai az MTI beszámolója alapján:

Rovatok