Index Vakbarát Hírportál

Jól gondolja meg a nyaralást Kotorban, dúl a bandaháború

2016. július 1., péntek 14:07

A montenegrói parlament illetékes bizottsága pénteken hallgatja meg a belügyminisztert, a főügyészt és a titkosszolgálatok vezetőjét a Kotorban kitört bandaháborúval kapcsolatban - írta a Balkan Insight. Az utóbbi hetekben egyre több az erőszakos cselekmény és a megoldatlan gyilkossági ügy a magyarok körében is népszerű üdülővárosban.

Kotorba az üdülési szezonban turisták tízezrei érkeznek, és a montenegrói vezetés éppen attól tart, hogy a lövöldözésekkel is kísért bandaháború erősen visszaveti a turizmust. Az ellenzék éppen ezzel vádolja a kormányt, hogy a tétlensége miatt egyre többen riadnak el a várostól.

A kormány viszont már terrorelhárítókat is küldött a városba és gyakorlatilag lezárták a települést. A gyilkosságok és a lövöldözések azonban nem szűntek meg. A városban nem most jelentek meg a maffiához kötődő szervezetek. Az egyik legbefolyásosabb drogbáró, Darko Saric például itt fogott ingatlanbefektetésekbe. 2010-ben egy közeli beosztottját végezték ki a város főterén. 

A környék népszerű a magyar turisták közt is, két éve is már csaknem 18 ezer magyar ment Montenegróba nyaralni, ők összesen 90 ezer vendégéjszakát töltöttek itt el, ami nagyjából az ország teljes turizmusának egy százalékát jelenti.

Rovatok