Index Vakbarát Hírportál

Allah akbar és bumm, kiabálta a repülőn, tíz hétre lecsukták

2016. július 4., hétfő 14:47

Jobb poént is kitalálhatott volna a 38 éves Shehraz Sarwar, aki az Emirates légitársaság Dubajból Birminghambe tartó, 347 utast szállító járatán az erős turbulencia közepette elkezdte üvölteni, hogy allah akbar, majd a repülő földet érésekor egy nagy bumm kiáltással hozza a frászt utastársaira – írja a Telegraph.


A beszámolók szerint többen sírva fakadtak. Az egyik utas, amikor kiderült, hogy Sarwar csak poénkodott, meg akarta verni a férfit, de a gép személyzete végül lenyugtatta és visszaparancsolta az ideges utast a helyére. Az egyik légiutas-kísérő  elmondta: 14 éve dolgozik a repülőgépeken, és megítélése szerint az egyik legvadabb turbulencia közepette szálltak épp le, amit valaha tapasztalt munkája során, így az utasok is eleve meg voltak rémülve. 

JAILED: Plane passenger Shehraz Sarwar sent to prison for shouting 'Allahu Akbar' during flight https://t.co/eo3ASxGgXU

— Birmingham Mail (@birminghammail) July 3, 2016

Sarwar ügyvédje azzal védekezett, hogy védence nem volt tudatában annak, hogy imádkozásával megrémiszti az embereket, mert ő maga is rémült volt. A „bumm” szó kiabálására viszont azt mondja, hogy nem tudja miért kiabálta, és védence nagyon sajnálja, hogy megijesztette utastársait.

Az ilyen poénokat nem szokták díjazás nélkül hagyni. A reptéri rendőrség földet érés után letartóztatta a férfit, majd a bíróság tíz hét börtönbüntetést szabott ki rá, további 12 hónapig pedig felügyelet alatt lesz. 

Rovatok