Index Vakbarát Hírportál

Evakuáltak egy repülőgépet Németországban

2016. július 5., kedd 17:53

Egy ismeretlen telefonáló bejelentésére hivatkozva evakuáltak egy repülőt Nordhessen tartomány rendőrei - írja a Hessenschau. A berlini székhelyű Germania cég gépe kedden, kora délután repült volna Kasselből a törökországi Antalyába.

Update: Polizei durchsucht #Germania-Flugzeug nach anonymer Drohung in Kassel-Calden. https://t.co/d3NWMSzhKG pic.twitter.com/zlrH8iBM4l

— hessenschau.de (@hessenschauDE) 2016. július 5.

A személyzettel együtt 135 embert kellett a gépről a reptérre visszakísérni, amíg a légitársaság gépét átvizsgálják a hatóságok. A légitársaság vezetősége folyamatos kapcsolatban van a rendőrökkel a vizsgálatok alatt, akik bombakereső kutyákkal és tűzszerészekkel vonultak ki. 

Az első információk szerint a hívás délután fél háromkor futott be a reptérre, ami szerint egy veszélyes csomag is van a fedélzeten, és a betelefonáló egy általa véletlenül halott beszélgetésre hivatkozott. 

A gép és az utasok vizsgálata közben lezárult, és nem találtak robbanószerkezeztet,  így a gép jelentős késéssel, de végül felszáll. Az utasok közül egy három tagú család döntött úgy, hogy nem repül el a géppel. 

Rovatok