Index Vakbarát Hírportál

Bőröndben bukott le a Svájcba tartó menekült

2016. július 6., szerda 20:50

Egy 21 éves eritreai menekült egy fekete bőröndben elrejtőzve próbált meg Olaszországból Svájcba utazni, írja a Local svájci kiadása.

A határőrök az olasz-svájci határnál, Chiasso (ez Svájc legdélebbi városa) vasútállomásán, a vonat utasterének ellenőrzésekor találták meg a csomagban rejtőzködő férfit. A bőrönd hamar gyanússá vált: a határőrök nemcsak a formáját találták különösnek, hanem a súlyát is. A csomagot ezután levitték a peronra, ahol aztán előmászott belőle a fiatalember.

Bőröndben bukott le a Svájcba tartó menekült

A férfi papírok nélkül szeretett volna Olaszországból Svájcba jutni: egy érvényes iratokkal utazó barátját kérte meg arra, hogy tegye őt fel a vonatra a milánói központi pályaudvaron. Hétfőn este vették őrizetbe, majd visszatoloncolták Olaszországba, miután Svájcban nem akart menedéket kérni.

A svájci szövetségi vámszolgálat előzetes becslései szerint az utóbbi hetekben megnőtt a többnyire eritreai, szomáliai és nigériai származású menekültek száma, akik Ticino kantonon keresztül próbáltak Svájcba jutni, írja az MTI. Május vége óta állítólag több mint 3400 illegális bevándorlót fogtak el a svájci hatóságok.

Rovatok