Index Vakbarát Hírportál

Hárman meghaltak Japánban a forróság miatt

2016. július 7., csütörtök 17:06

Hárman meghaltak, és mintegy 490 ember kórházba került csütörtökön Japánban, ahol egy forró levegővel teli, magas nyomású frontrendszer fedi a szigetország nagy részét, írja az MTI.

A halálos áldozatok között két idős asszony is volt: az egyikük 88, a másik 81 éves volt, mindketten a földjükön dolgoztak, amikor a perzselő napsütésben összeestek. Miután kórházba szállították őket, már csak a haláluk beálltát tudták megállapítani az orvosok.

A harmadik halálos áldozat egy 36 éves férfi volt, aki egy gyárépület külterületén dolgozott. Ő szintén eszméletét vesztette, kórházba vitték, de rajta sem tudtak segíteni.

Az idei nyár eddigi legmagasabb hőmérsékletét csütörtökön mérték Japán keleti részén, Kosu városában, ahol a hőmérő 38,8 Celsius-fokot jelzett. Tokióban sem volt enyhébb a forróság: ott 37,7 Celsius-fokot mértek.

Az előrejelzések szerint Japán keleti részén pénteken továbbra is hőségre kell számítani, ám az ország nyugati, illetve délnyugati részén az alacsony nyomású frontrendszerek akár esőt, ezzel pedig enyhülést is hozhatnak.

Rovatok