Index Vakbarát Hírportál

A bikák visszafordultak a spanyol bikafuttatás közepén, 14 embert küldtek kórházba

2016. július 8., péntek 14:23

Rendkívül izgalmassá és veszélyessé vált a pamplonai bikafuttatás pénteki, második napja, mert néhány bika az első 300 méter után megfordult és elkezdett visszafelé futni, pánikot keltve a mögöttük szaladók között. A bikák irányváltásának 14 sérültje lett, ebből 6-an öklelés miatt, szúrt sebekkel kerültek kórházba, írja az MTI.

A helyi kórház tájékoztatása szerint hasi, alhasi, mellkasi és végtagsérüléseket szenvedtek azok, akiket felökleltek a bikák, de egyikük állapota sem súlyos. Többségük külföldi, vannak köztük amerikai, kanadai, indiai, dél-afrikai állampolgárok.

A bikafuttatás és a hozzá kapcsolódó fesztivál csütörtökön kezdődött, ez a videó akkor készült:

Csütörtökön négy embert vittek el a mentők. A pénteki, második napon a szervezők direkt olyan állatokat választották, amelyek híresek a vad természetükről, ennek lett az eredménye, hogy 14 futó került kórházba. Eddig 27 bikafuttatáson vett részt ez a tenyészet, bikái összesen 46 embert ökleltek fel. A statisztikák szerint ezek okozták eddig a legtöbb sérülést.

A futást a spanyol köztévé élőben közvetítette, és szakértők kommentálták a történéseket. Szerintük attól lett különösen veszélyes a pénteki futam, hogy a csorda a start után több részre szakadt, az utolsó két állat pedig egyszerűen elvesztette az irányt a belváros szűk utcáin. Az esemény egyik legijesztőbb pillanata az volt, amikor egy férfit felöklelt a bika, majd egy földön fekvő nőt próbált megszúrni. Ekkor valaki a szarvánál, egy másik ember pedig a farkánál kezdte húzni az állatot, és így elterelték a figyelmét az asszonyról. 

Az általában két-három percig tartó futam pénteken majdnem hat percig tartott a visszafordult bikák miatt, de végül minden állat beért az arénába, amely a 850 méteres táv végállomása.

Rovatok