Index Vakbarát Hírportál

Mentsék meg Lorenzát, a torreádorgyilkos bika anyját

2016. július 11., hétfő 06:56

Valóságos mozgalom indult a közösségi médiában azért, hogy ne öljék meg a torreádorgyilkos bika anyját, írja a Telegraph.

A 29 éves torreádort, Victor Barriot szombaton döfte szívtájékon egy bika egy viadalon Teruel városában, a férfi belehalt sérülésébe. Spanyolországban 30 éve nem ölt torreádort bika. Ilyen esetekben a hagyomány szerint megölik a bika anyját.

Most azonban a PACMA nevű spanyol állatvédő párt kampányt indított Lorenza, a bika megmentéséért, amihez rengetegen csatlakoztak a közösségi médiában. A párt Facebook-posztját eddig 3500-an osztották meg, Twitteren pedig pörög a#SalvemosALorenza hashtag.

A gyilkos bikát, Lorenzót egyébként már leölték, az anyjáról nincs megbízható információ, egy spanyol lap szerint már ő is elpusztult, mivel öreg volt.

A bikaviadalokat évszázadokig a spanyol hagyományok részének tartották, de az utóbbi években egyre erősödött az ellenzők tábora is, és az ügy ma már a pártokat is megosztja. A Podemos nevű balos, megszorításellenes párt például javasolta a viadalok betiltását a Baleár-szigeteken, míg Cordoba városa nem ad több közpénzt az éves fiestára.

Rovatok