Index Vakbarát Hírportál

Theresa May: a brexit az brexit

2016. július 11., hétfő 20:11

Szerdától Theresa May lesz Nagy-Britannia miniszterelnöke, miután egyetlen vetélytársa, Andrea Leadsom hétfő reggel bejelentette visszalépését. A Konzervatív Párt új vezetője karizmatikus beszédben köszönte meg a megtisztelő bizalmat, és pozitív jövőképet festett az Európai Unióból távozó ország elé.

Theresa May's 1st statement as UK PM Designate: "Brexit means Brexit, and we're going to make a success of it." pic.twitter.com/kS5DKosd7l

— CNBC Now (@CNBCnow) July 11, 2016

A jövendőbeli miniszterelnök Andrea Leadsomot és David Cameront emelte ki a beszédében, akiknek köszönetet mondott a közelmúlt eseményeinek méltóságteljes lebonyolításáért.

May szerint az Egyesült Királyságnak erős vezetésre van szüksége a következő időszakban, hogy gazdasági és politikai céljait véghezvigye. Megígérte, hogy a lehető legjobb kilépési egyezményt kötik majd az unióval, és hogy hamarosan kiforr majd Nagy-Britannia új szerepe a világ országai között.

A brexit az brexit, és mi sikert fogunk kovácsolni belőle.

- mondta a miniszterelnök.

Második pontként az ország egyesítésének szükségét említette, harmadikként pedig egy új, erős, pozitív jövőkép megalkotását.

Olyan jövőképet kell kidolgoznunk, ami nem csak egy szűk, kiváltságos rétegről, hanem mindannyiunkról szól. Az embereknek több beleszólása lesz a saját életükbe.

- ígérte Theresa May, aki a tervek szerint szerdán kezdi majd meg a munkát az eddig David Cameron által használt Downing Street-i miniszterelnöki lakásban.

Rovatok