Index Vakbarát Hírportál

Azonosítatlan helikoptereket láttak Isztambul felett

2016. július 18., hétfő 07:12

Erdogan elnök parancsára vadászgépek járőröznek Törökország légterében, közölte az Anadolu állami hírügynökség. A repülések célja a légtér kontrollja, miután nem megerősített közlések szerint azonosítatlan helikopterek jelentek meg Isztambul légterében, írja az RT orosz híroldal.

Emlékezetes: a péntek éjjeli puccskísérlet első jelei is a légtérben voltak észlelhetők, amikor Erdogan-ellenes katonák vadászgépei húztak el Ankara és Isztambul fölött, alacsony magasságban. A CNN Turk szerint legkevesebb 42 katonai helikopter tűnt el a puccskísérlet miatti zavaros helyzetben.

Az RT az Anadolura hivatkozva azt is írja, hogy Isztambulban rendkívüli állapot van, a különleges egységek 1800 katonája van az utcákon, és a fontosabb helyeken páncélozott járművek is megjelentek.

Azt persze nem árt észben tartani mindeközben, hogy a puccs egyes elméletek szerint jól jött Erdogannak, úgyhogy akár a fenyegetettség érzete is az ő malmára hajthatja a vizet.

A hírügynökség szerint eddig 2,839 katonát tartóztattak le a péntek éjjeli puccskísérletben való részvételük miatt, 20-an pedig - köztük magasrangú tisztek - meghaltak.

Rovatok