Index Vakbarát Hírportál

Még most is csak ritkán érzi magát szabadnak Natascha Kampusch

2016. július 19., kedd 17:40

Inerjút adott Natascha Kampusch, akit tizennyolc éve rabolt el egy férfi, és akinek nyolc év fogság után 2006-ban sikerült megszöknie, írja az MTI. Csak nagyon ritkán érzi magát szabadnak, pedig egy normális életet próbált magának felépíteni, mondta az ORF osztrák televíziónak a szabadulása 10. évfordulójának közeledtekor.

A most 28 éves, osztrák nő történetéről könyvet is írt, de sokan hazugnak tartották, mert miután kiszabadult, több változat is elterjedt a történtekről.

A róla szóló különböző pletykák annyira megkeserítették az életét, hogy még apjától is elhidegült egy időben. Többször érte támadás is: "Az emberek azt gondolták, hogy gyerekem született, akit megöltem. Idős nők jöttek oda hozzám és megpróbáltak megütni, hazugnak, szajhának neveztek. Gyakran azt gondoltam, istenem, hova kerültem?"

Kampusch most mesélte el először, hogy elrablója, Wolfgang Priklopil azt tervezte, hamis iratokkal sikerül majd őt feleségül vennie. "Úgy tettem, mint aki jó ötletnek tartja, hátha ezzel esélyt kapok a menekülésre" - mondta.

Tíz év alatt megpróbált egy "normális" életet felépíteni, énekelni és lovagolni tanul, 2010-ben érettségit is szerzett, és korábbi könyve után egy újabbat tervez kiadni.

Rovatok