Index Vakbarát Hírportál

Kiszabadították Pakisztán egyik főbírájának elrabolt fiát

2016. július 19., kedd 18:51

Megtalálták a pakisztáni főbíró elrabolt fiát, Awais Ali Shahot, írja a BBC. A fiút valószínűleg fogvatartott iszlamisták elcserélésére akarták felhasználni az emberrabló tálibok, akik felvették ugyan a családdal a kapcsolatot, de követeléseiknek nem tudtak érvényt szerezni.

Shahot június 21-én rabolták el Karacsi város egy előkelő részéről, innen Tank városába hurcolták, ami nem messze fekszik az afgán határtól. Itt ütöttek rajtuk a katonaság emberei. Az emberrablók épp tovább akarták szállítani a fiút éppen, mikor a katonaság lecsapott. Három militánst lőttek le. Awais Ali Shahot egy kocsiban, burkába öltöztetve, megláncolva találták meg.

A tálib lázadókkal a kormányerők 2007 óta folytatnak állandó harcokat. A csoport tagjai leginkább emberrablásokat követnek el, a legtöbbet 2009 és 2014 között hajtották végre. Az áldozatokat általában az afgán határ közelébe hurcolják.

Az utóbbi időben a katonaságnak több emberrablásra is sikerült fényt derítenie. Shahbaz Tseer, a meggyilkolt pandzsabi kormányzó fiát márciusban, Ali Haider Gilani, a korábbi miniszterelnök fiát pedig májusban szabadították ki. Ők nem voltak olyan szerencsések, mint Shah, több évi raboskodás után találtak csak rájuk.

Rovatok