Index Vakbarát Hírportál

Szenátor lenne a Ku Klux Klán volt vezére

2016. július 22., péntek 21:49

David Duke, a Ku Klux Klán egyik korábbi vezetője bejelentette, hogy szeretne indulni Louisiana államban szenátorjelöltként az őszi választásokon, számolt be a USA Today. Duke tizenhét éve nem politizált, legutoljára 1999-ben indult választásokon. 1989-ben már volt képviselő a louisiana-i állami törvényhozás alsóházában, ahol egy ciklust töltött. 2002-ben adócsalás miatt elítélték és 2000 óta nem is szavazott, csak idén májusban került vissza a szavazói nyilvántartásba.

A szenátorjelölt ünnepelte Donald Trump elnökjelölti státuszát, és kifejezte, hogy a fehér amerikaiak jogaiért akar kiállni.

A louisiana-i republikánusok vezetője, Roger Villere azonnal elítélte és elutasította Duke választásokon való indulását. "David Duke egy elítélt bűnöző és egy gyűlölködő, aki szembemegy a republikánusok értékeivel," nyilatkozta Villere. A republikánus tisztviselő kiemelte: Lincoln és Reagan pártja minden életet fontosnak talál rasszra vagy vallásra tekintet nélkül, és a párt mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse Duke választáson indulását.

Rovatok