Index Vakbarát Hírportál

Az Iszlám Államhoz akart csatlakozni három amerikai

2016. július 23., szombat 18:35

Három amerikai állampolgárt tartóztattak le Florida államban, akik az FBI szerint anyagi támogatást akartak nyújtani az Iszlám Államnak és csatlakozni is akartak a terrorszervezethez- írja a CNN. A három férfiból kettőt Miami nemzetközi repülőterén tartóztattak le még csütörtökön , ahol az egyikük, az 52 éves Gregory Hubbard éppen Németországba utazott volna, ahonnan Törökországon át akart Szíriába jutni, hogy csatlakozhasson a terroristákhoz. A reptérre társa, az 50 éves Darren Arness Jackson vitte ki kocsival, őt akkor fogták el, amikor elhajtott a reptérről. Harmadik társukat, a 31 esztendős Dayne Atani Christiant a munkahelyén tartóztatták le. 

A három férfit az FBI egyik beépített ügynöke buktatta le, akit Hubbard mutatott be a társaságnak. Az ügynök szerint mindhárman arról beszéltek, hogy  csatlakozni akarnak az Iszlám Államhoz. Jackson és Christian még lőni is megtanította Hubbardot, mielőtt az elindult volna Szíriába. 

A három férfi fejenként 20 év börtönbüntetést is kaphat azért, mert a terrorista szervezetet készültek támogatni, amihez Christian-nél még 10 évvel megdobhat az, hogy büntetett előéletűként fegyvere volt. 

Rovatok