Index Vakbarát Hírportál

Egyesével pattannak le a kerítés deszkái a magyar kamionsofőrnő tolatásától

2016. július 26., kedd 23:15

A Waberers egyik kamionsofőrje kezdett pusztításba Angliában egy Liverpool-közeli kisvárosban teherautójával. Egy járókelő pedig rögzítette a végzetes tolatást, amiben egy szerencsétlen helyi asszonynak egyesével pattannak le a kerítéséről a deszkák.

A dailymail.co.uk terjedelmes cikkben számol be az esetről. A videofelvételt is készítő szemtanú szerint az utcától nem messze van egy ipari terület, valószínűleg oda szeretett volna eljutni a kamionos, és valószínűleg a GPS berendezés küldte erre, de ők ebben a kis utcában még soha nem találkoztak kamionnal. Miután a nő is rájött, hogy erre nem tud elmenni, szeretett volna megfordulni, de a szűk T-elágazásban ez nem sikerült neki.

Próbáltak ugyan beszélni a sofőrrel, de a beszámoló szerint a sofőr egyáltalán nem beszélt angolul. Egy mondjuk a rövid videó alapján elég valószínű, mivel a felvételt készítő férfinek, és a kerítéséért aggódó telektulajdonosnak is magyarul kiabál ki:

Figyejjé má', inkább segíccsé, jó?

A nő beletolatott az egyik kert kerítésébe, amit elkezdett deszkánként lebontani. Állítólag amikor először szóltak neki, akkor kiszállt, megnézte a károkat, majd folytatta a reménytelen manővert. Kérdezte is a kerítéstulajdonos nő a kamerázó férfitól, hogy reméli, hogy felveszi, ami történik.

Végül a rendőröket is kihívták, akik a lapnak elmondták, hogy nem tudtak sok mindent csinálni, és végül a helyzetet is inkább a közösség segítségével oldották meg: egy helyi − aki szintén kamionsofőr − végül segített kimanőverezni a járművet.

A lap megkereste a Wabererst is, akik elmondták, hogy a sofőr azonnal értesítette a központot a balesetről, és a szükséges intézkedéseket meg is tették. Hozzátették, hogy minden évben részt vesznek a cég sofőrjei egy a vezetői tudásukat felfrissítő képzésen, és nagyon komoly mennyiségű fuvarjuk van az Egyesült Királyságban, túlnyomó többségében gond nélkül kivitelezik ezeket.

Rovatok