Index Vakbarát Hírportál

Tömegesen hullanak az állatkerti állatok Venezuelában

2016. július 27., szerda 18:35

Az elmúlt hat hónapban mintegy 50 állat pusztult el Venezuela nagyobb állatkertjeiben, írja az MTI. Marlene Sifontes , az állatkerti dolgozók szakszervezetének vezetőjének közleményéből kiderül, a venezuelai főváros, Caracas Caricuao állatkertjében elpusztult vadak között vietnami csüngőhasú sertések, tapírok, nyulak és madarak vannak, valamint hogy az ország többi állatkertjében élő állatokat is az éhhalál fenyegeti. A hatóságok nem közölték az állatpusztulás adatait, de az ügyészség nyomozást indított az ügyben. 

A caracasi állatkertben jelenleg trópusi gyümölcsökkel és sütőtökkel pótolják az állatok csökkentett fejadagját, a vidéki állatkertekben még rosszabb a helyzet, itt a gondozók erejüket megfeszítve igyekeznek életben tartani az állatokat. Egyes állatkertekben adományokat gyűjtenek, hogy etetni tudják az állatokat, máshonnan átköltöztetnék őket.

Nemcsak az állatok éheznek Venezuelában, a lakosságnál sem jobb a helyzet. Az óriási gazdasági válság miatt órákat kell sorban állni a boltokban, sőt Big Macet sem lehet már venni, mert elfogyott a zsömle.

Rovatok