Index Vakbarát Hírportál

Azt mondta, le fog lőni minket, de senki nem vette komolyan

2016. július 28., csütörtök 21:17 | aznap frissítve

A Facebookján tett ki a Münchenben 9 embert lelövő 18 éves ámokfutó legjobb barátja, Andreas egy levelet - írja az Abendszeitung.

A levélben azt írja, hogy a fiút mindenki ámokfutónak és őrültnek nevezi, de ő csak az egykori legjobb barátját látja benne, akivel együtt nőttek fel. "Én csak azt tudom mondani nektek, hogy ő volt a legkedvesebb és legsegítőkészebb ember, akit ismertem" - írta. 

Az alsó tagozatra jártak együtt, utána külön iskolákban folytatták tovább a tanulást, de nyolcadikban újra egy iskolába kerültek. Andreas azt mondja, hogy az ő barátja nem volt ugyanaz, akit megismert. 

Az osztálytársai folyamatosan zaklatták, verték, és mindezt nyilvánosság elé is tárták olyanoknak, akik szerint ez menő dolog volt. Aki ezt meg akarta akadályozni, azt megfenyegették. Az levélében azt nem említi, hogy miért szekálták ezek a fiatalok.

A fiú azt mondta, hogy őt is egyszer arcon ütötte az iskolaudvaron az, aki szekálta a barátját. A barát szerint az éveken át tartó zaklatás vezetett odáig, hogy Ali, a gyilkos különböző pszichiátriai betegségekben, köztük depresszióban szenvedett. 

Amikor nagyon el volt keseredve, akkor többször mondogatta, hogy meg fog ölni valakit, "ha neked egy ember, akivel naponta találkozol ezt mondja, egy idő után már nem veszed komolyan" - írta.

A levélíró, Andreas szólt Ali apjának is, aki pszichiátriai kezelésre vitte a fiát, tehát szerinte őt nem lehet okolni semmiért.

Az ámokfutó egyébként Andreast is elhívta pénteken a McDonald'shoz, és azt is mondta, hogy le fogja lőni őket, de ezt senki nem vette komolyan. 

Rovatok