Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy hétéves kislány, akit eltalált egy kővel az elefánt

2016. július 28., csütörtök 14:42 | aznap frissítve

A marokkói Rabat állatkertben meghalt egy hétéves kislány, akit eltalált egy kő, amit egy elefánt dobott ki a kifutójából - írja a BBC. A kő átrepült az elefántokat elválasztó kerítésen és az árkon is, kirepült arra a területre, ahol a vendégek nézték az elefántokat.

A lányt a mentők kórházba vitték, de pár órával később belehalt sérüléseibe. A kislány kővel való eltalálása utáni pillanatokat az egyik szemtanú felvette videóra, amin az látszik, hogy az elefánt az ormányával integetett, és a kidobott kő felé mutatott vele a földre. Pár méterre pedig ott feküdt a kislány, akinek többen a segítségére siettek.

Meghalt egy hétéves kislány, akit eltalált egy kővel az elefánt

Az állatkert közleménye szerint az elefántok kifutója megfelel a nemzetközi szabványoknak, és az ilyen balesetek nagyon ritkák, szokatlanok és kiszámíthatatlanok.  Két másik, közelmúltbeli, hasonló esetet említettek: júniusban egy aligátor ölt meg egy kétéves kisfiút a floridai Walt Disney Worldben, májusban pedig a cincinatti állatkertben a gorilla kerítése mögé esett egy hároméves kislány, és ugyan a lánynak nem lett baja, a gorillát kivégezték.

Remélhetőleg ezt az elefántot nem fogják emiatt elpusztítani, de ilyen tervekről egyelőre nem érkezett hír. 

Rovatok