Index Vakbarát Hírportál

Előkerült egy videó a kigyulladt Emirates-gép utasteréből

2016. augusztus 4., csütörtök 09:08

Felkerült internetre egy videó, amelyet az Emirates légitársaság szerdán kigyulladt gépének egyik utasa készített. A videó közvetlenül azután készült, hogy a füstölgő gép a földnek csapódva landolt a dubaji repülőtéren, és az utasok menekülni kezdtek.

Az egyik utasa felvétele a kigyulladt Emirates-gép utasterében

Az is látható, ahogy a pánik és káosz ellenére – vagy talán éppen annak hatására – néhány utas ahelyett, hogy minél gyorsabban próbálná elhagyni a gépet, először a poggyászát próbálja összeszedni az ülések feletti csomagtartókból, amíg a légiutas-kísérők rájuk nem szólnak, hogy siessenek a csúszdához.

Az Emirates Boeing 777-300-as típusú utasszállítója az indiai Tiruvanántapuramból indult, a fedélzetén 282 utassal és a személyzet 18 tagjával. Közülük senki nem sérült meg, egy dubaji tűzoltó viszont a mentés alatt meghalt. A képek tanúsága szerint a gép vagy a hasán landolt, vagy leszálláskor kitört a kereke. A CNN repülési szakértője szerint leszálláskor a földnek csapódhatott a repülőgép egyik hajtóműve, ez gyulladhatott ki. 

Egy másik videó a gépen kívülről, egy reptéri épületből készült, ezen látszik az is, ahogy a füstölgő gép egyszer csak berobban:

Rovatok