Index Vakbarát Hírportál

Rendőröket megkerülve jutottak a menekültek Olaszországból Franciaországba

2016. augusztus 5., péntek 23:51

Rohamrendőri jelenlét ellenére több, mint 100 menekült jutott át Franciaországba Olaszországból, számolt be az MTI a Nice Matin helyi lapra hivatkozva. 

A nap folyamán mintegy háromszáz afrikai férfi a vöröskereszt ventimigliai táborából vonult ki a város tengerpartján sorakozó hullámtörő sziklákra. Ezt követően elfoglalták a tengerparti fenyőerdőt és a Franciaországba vezető vasúti síneket is. Megpróbáltak felkapaszkodni a határon átkelő vonatokra, egyikük a vonat mellett futva súlyosan megsérült, kórházba szállították.  

A főleg Líbiából érkezett férfiak péntek délután, eddig tisztázatlan körülmények között kerültek a rohamrendőrök mögé, és jutottak el a francia Riviérán Menton kikötőjébe, majd onnan néhányan folytatták útjukat a város központja felé. Továbbra is a településen tartózkodnak a francia rendőrség felügyelete alatt.


Un groupe de migrants franchit la frontière à... by nice-matin

Az északkelet-olaszországi Ventimiglia városa népszerű célpontja a bevándorlóknak, akik szintek ivétel nélkül Franciaországba kívánnak eljutni. Az elmúlt egy évben nem engedik őket azonban tovább, ezért jött itt létre egy befogadó állomás. Idén becslések szerint 94 ezren érkeztek a veszélyes tengeri úton Észak-Afrikából Európába.    

Rovatok