Index Vakbarát Hírportál

Machetével, Allah Akbar kiáltással támadtak a rendőrökre Belgiumban

2016. augusztus 6., szombat 17:26

Egy férfi machetével támadt két belga rendőrnőre Charleroi-ban. A támadás közben az illető Allah Akbar (Allah, a hatalmas) kiáltásokat hallatott. A két rendőrnő megsebesült, egyikük az arcán, a szeménél kapott mély sebet, az első információk szerint súlyos állapotban van. Társa könnyebb sérüléseket szenvedett.

A támadót végül egy harmadik rendőrtiszt hatástalanította: a rendőrgolyótól az illető, úgy tudni, meghalt a kórházba szállítás után. A történteket a Charlero-i rendőrség is megerősítette a saját Twitter-csatornáján.

A támadás a városi rendőrkapitányság közelében történt szombat délután. A belga RTL-nek nyilatkozó egyik szemtanú azt mondta, délután négy körül lövéseket hallott, majd azt is, hogy a rendőrök mentőt kérnek a helyszínre, miközben minden egységet felszólítanak, hogy azonnal térjenek vissza a rendőrkapitányságra. A rendőrség ezután mindenkit felszólított, hogy a biztonság kedvéért zárkózzanak be.

A rendőrök elkerítették a környéket, de a támadó megsebesítésével a jelenlegi információk szerint vége van a közvetlen veszélyhelyzetnek. A támadást természetesen Charle Michel belga miniszterelnök és Jan Jambon belügyminiszter is elítélte.

Az első jelek egyértelműen terrorizmusra utalnak

– mondta Michel.

Márciusban a brüsszeli bombatámadásokban 32 embert gyilkoltak meg iszlamista terroristák, és a novemberi, 130 halálos áldozattal járó párizsi terrortámadást elkövető dzsihadisták közül is többen Belgiumban éltek.

Rovatok