Index Vakbarát Hírportál

Egy republikánus képviselő fia halt meg a világ legmagasabb vízi csúszdáján

2016. augusztus 8., hétfő 08:47

Meghalt egy 10 éves fiú az egyesült államokbeli Kansasban, a világ legmagasabb vízi csúszdáján.

A Schlitterbahn Water Parkban történt tragédiában elhunyt Caleb Thomas Schwab egy kansasi republikánus képviselő, Scott Schwab fia, írja a BBC. A gyerek halálának ügyében a rendőrség vizsgálatot indított, a vízi parkot a nyomozás idejére bezárták. Egyelőre nem tudni, hogy a gyerek hogyan vesztette életét.

Verrückt (Őrült) nevű csúszdája több mint 51 méter magas, 264 lépcsőfokot kell megmászni ahhoz, hogy valaki lecsúszhasson rajta, közölte az MTI. A Guinness-rekordok közé is bekerült a világ legmagasabb csúszdájaként, amin több személyes csónakokkal lehet lecsúszni.

A tragédia után Scott Schwab kansasi republikánus képviselő és felesége közleményben hozta nyilvánosságra, hogy a tízéves fiuk, Caleb Thomas Schwab szenvedett halálos balesetet a csúszdán. A gyermek a szüleivel tartózkodott a vízi parkban vasárnap, írja az MTI.

Winter Prosapio, a vízi park szóvivője elmondta, hogy a hullámvasúthoz hasonló csúszdán többszemélyes csónakokkal lehet lecsúszni. Csak egy méternél magasabb vendégek használhatják.

A helyi rendőrség szóvivője azt közölte, hogy a gyermek halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok, ezért teljes körű vizsgálat indult. "Őszintén szólva nem tudjuk, mi történt" - jelentette ki az ügyben tartott sajtótájékoztatón.

A csúszdaparkot hétfőn zárva tartják, a Verrückt további működését felfüggesztették a vizsgálat idejére, és annak eredményétől függően a hatóságok döntik majd el, hogy meg lehet-e ismét nyitni.

Az AP hírügynökség emlékeztet arra, hogy a csúszdaparkot 2014-ben az eredetileg tervezetthez képest később nyitották meg, de az üzemeltető nem indokolta a késést. Korábbi médiabeszámolók szerint gondok voltak azzal berendezéssel, amely a nehéz csónakokat vontatja fel a csúszda tetejére.

Rovatok