Index Vakbarát Hírportál

Nézze meg, hogy mentenek cuki árva kisállatokat a gyűlölt szőrmebundákkal

2016. augusztus 9., kedd 15:56

Új módszert vezettek be Amerikában a szőrmebundák elleni harcban. A  gyűlölt ruhadarabok  elégetése, kidobása helyett      elárvult kisállatok felnevelésénél használják fel azokat. Az anya nélkül maradt rókácska, medvécske vagy hiúzocska ugyanis szívesebben bújik el egy igazi szőrrel bélelt alomban, mintha azt rongyokkal, vagy történetesen olajos csapágygolyókkal bélelnék ki.  

A Born Free nevű szervezet az Egyesült Államok minden részéből gyűjti a megunt, vagy megutált szőrmés ruhadarabokat állatai számára. 

Így például jelenleg 28 prérikutya-kölyök lakik egy sarki rókák bundájából varrt régi kabátban, írja a Washington Post. A szakemberek a kabátról megállapították, hogy 20 sarki róka áldozta fel érette az életét. A szervezet vezetője, Adam M. Roberts szerint a rókák Finnországból származnak, ahol valószínűleg szűk ketrecekben tartották őket, amíg kegyetlenül kabáttá nem alakították az egész kis társaságot.

A rókabunda előnyeit élvező prérifarkaskák akkor árvultak el. amikor anyjukat elütötte egy autó.

A bundagyűjtő állatmentő szervezet a lapnak elmondta, hogy a nekik küldött ruhaneműkkel eddig 54 kis bűzös borzot, 141 kis oposszumot, 38 kis prérifarkast, 4 kis hiúzt, egy kis sarki rókát, és egy kis párducot neveltek fel.

Rovatok