Index Vakbarát Hírportál

Két halálos áldozata van az újabb két thaiföldi robbantásnak

2016. augusztus 12., péntek 06:30

Néhány órával a Hua Hin-i üdülővárosban végrehajtott kettős robbantás után újabb két pokolgépes támadás volt pénteken Thaiföldön. Az első támadást szintén Hua Hinben hajtottak végre, a helyi hatóságok közlése szerint az újabb támadásban legalább egy ember meghalt. Nem sokkal később az első helyszíntől 400 kilométerre délre, Surat Tani tartományban egy újabb bomba robbant, itt is egy halottról tudni, aki a megtámadott önkormányzati épület egyik dolgozója, egy 21 éves nő volt, írja az MTI.

Csütörtökön Hua Hinben már kétszer robbantottak: ezekben egy ember meghalt, 21-en pedig megsérültek. A pokolgépeket egymástól ötven méterre lévő virágcserepekbe helyezték el. Mobiltelefonokkal hozták őket működésbe, az egyiket fél órával a másik után.

Huahin a Thai-öböl északnyugati partján, Bangkoktól 200 km-re délnyugatra fekszik. Bár a robbantásos támadások gyakoriak Thaiföldön, ezek ritkán érintik a nyugati turisták által látogatott üdülőövezeteket. Sok skandináv nyugdíjas vásárolt itt nyaralót vagy ingatlant.

A merényletet Sirikit királyné pénteki születésnapjának előestéjére időzítették, a négy támadást eddig senki nem vállalta magára, de valószínűsíthetően az ország déli részén aktív fegyveres szeparatista mozgalom lehet a felelős.

Rovatok