Index Vakbarát Hírportál

Sorozatgyilkost keres a phoenixi rendőrség

2016. augusztus 12., péntek 10:06

Négy hónap alatt 9 támadásban 7 ember meghalt, ketten megsérültek az egyesült államokbeli Phoenixben. Mivel a gyilkosságok körülményei mindegyik esetben hasonlók, a helyi hatóságok arra gyanakodnak, hogy ezeket ugyanaz a sorozatgyilkos követhette el. Legutóbb július végén végeztek ki egy férfit és a kisfiát az autójában ülve, június közepén két nőt és egy 12 éves kislányt lőttek le. A támadó nem vitt el semmilyen érdeket az áldozatoktól, akikre általában hét-nyolc lövést adott le egy félautomata pisztolyból, ismertette a helyi rendőrség az okokat, miért sejtik, hogy egy sorozatgyilkos követheti el ezeket. 

Arizona állam fővárosában, Phoenixben az elmúlt évtizedekben nem volt sorozatgyilkossági ügy, de a rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) az elmúlt négy hónap támadásait már egy elkövetőhöz kapcsolja. A gyilkosságokat ugyanis minden esetben úgy követték el: a város latinók lakta negyedében, egy férfi kiszáll az autójából, majd a szintén autóban ülő áldozatokra lő és elmenekül a helyszínről, írja a CBS.

A nyomozás eddigi eredmény alapján nem tudták megállapítani a sorozat gyilkos indítékát, ahogy a személyazonosságát sem tudták meghatározni. Az eddigi támadásaiban legalább három különböző autót használt, legutóbb egy 1990-es évek végi BMW-ből szállt ki és menekült el. 

A hatóságok 50 ezer dollár nyomravezetői díjat tűztek ki, és fantomképet tettek közé a feltételezett tettesről, aki szemtanúk és a túlélők leírása szerint maga is hispán származású lehet.

Rovatok