Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy rendőr Rióban, miután eltévedt, és drogdílerek rálőttek

2016. augusztus 13., szombat 06:46

Meghalt a kórházban az egyik brazil rendőr, akire kábítószer-kereskedők lőttek rá néhány napja Rio de Janeiróban, amikor véletlenül egy rossz hírű nyomornegyedbe hajtottak be az autójukkal. A három rendőr – mindhárman az olimpia biztonságára felügyelő ötezer tagú elitegység tagjai – nem riói, ezért nem ismerték a várost, eltévedtek, így tévedésből hajtottak be a nyomornegyedbe.

A drogkereskedők azt hitték, hogy a hatóságok különleges műveletet indítottak ellenük, ezért tüzet nyitottak az eltévedt rendőrökre, írja az MTI.

A hírügynökség felidézi: az olimpia ideje alatt több olyan incidens is történt, amely fokozta a közbiztonsággal kapcsolatos aggodalmakat. Turisták és versenyzők rablás áldozataivá váltak, egy sajtóbuszt kövekkel dobáltak meg, a lovas versenyszámok helyszínén pedig két eltévedt lövedéket találtak, az egyiket a médiasátorban.

A brazil hatóságok mindezek ellenére aránylag biztonságosnak tartják a várost. Egy 12 milliós lélekszámú metropoliszban, mint Rio, számítani lehet ennyi bűnesetre - véli Sérgio Etchegoyen tábornok, az Intézményi Biztonsági hivatal miniszteri rangú vezetője. „Garantálhatom, hogy Rio de Janeiro sokkal biztonságosabb most, mint általában szokott lenni”.

Rovatok