Index Vakbarát Hírportál

Megmérgezték Namíbia kedvenc oroszlánjait

2016. augusztus 14., vasárnap 20:16

Mérgezés miatt elpusztult három jeladóval is ellátott oroszlán Namíbiában, írja az MTI. Nem átlagos állatok voltak, szerepeltek a Vanishing Kings (Eltűnőben lévő királyok) című természetfilmben, amelyet 18 hónapon keresztül forgattak, és azt mutatta be, hogy élnek túl ezek a ragadozók a kemény sivatagi körülmények között. A Steenkamp-házaspár filmjét tavaly nyáron mutatták be.

A filmmel híressé vált oroszlánokat úgy emlegették: "az öt muskétás". A turisták nagyon szerették őket, mert nem tartottak az emberek közelségétől.

A namíbiai környezetvédelmi minisztérium közleménye szerint az ötből három állat megégett tetemére a napokban bukkantak rá vadőrök. A tárca szerint falusiak mérgezhették meg őket, mert pusztították az állataikat Kunene környékén.

A tettesek megpróbálták eltüntetni a bizonyítékot, valószínűleg azért gyújtották fel a tetemeket, hogy elégjenek a műholdas nyomkövetővel ellátott nyakörvek, mondta Flip Stander, a namíbiai sivatagi oroszlán megőrzési projekt alapítója, aki tavaly együtt dolgozott a filmesekkelA minisztérium átadta az ügyet a helyi rendőrségnek, hogy indítson nyomozást a védett állatok törvénytelen elpusztítása miatt.

2015-ben világszerte hatalmas felháborodást okozott, amikor egy minnesotai fogorvos lelőtte Zimbabwe kedvenc oroszlánját, Cecilt.

Rovatok