Index Vakbarát Hírportál

Tíz férfit terrortámadás előkészítése miatt őrizetbe vettek Törökországban

2016. augusztus 14., vasárnap 13:43

A szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) ifjúsági szervezetének 10 tagját vette őrizetbe a török rendőrség, mert állítólag merényletre készültek, írja az Andalou török állami hírügynökség.

A tíz férfiról azt gyanítják a hatóságok, hogy a PKK első fegyveres terrorakciójának 32 évfordulóján, hétfőn egy újabb merényletre készültek. A házkutatás során ismeretlen eredetű, nem nyilvántartásba vett fegyvereket is találtak. A hírügynökség úgy tudja, közintézmények ellen akartak végrehajtani merényleteket. Állítólag a PKK ifjúsági szárnyának vezetőit is őrizetbe vették.

Az ország déli, délkeleti Diyarbakir tartományában több rendőrségi razziát tartottak a hétvégén. Összesen 124 embert gyanúsítanak merényletek előkészítésével.

A PKK-t 32 éve alapították, hogy a kurdok autonómia és szeparatista törekvéseit képviselje. A török kormány, az Egyesült Államok és az EU is terrorszervezetként tartja nyilván, de közben a határ szíriai oldalán az Iszlám Állam ellen harcoló milíciája már az Egyesült Államok katonai támogatását is élvezi. A kurd problémát ebben a cikkben próbáltuk meg áttekinteni>>>>>>>>

Rovatok