Index Vakbarát Hírportál

Egy oroszlánnal él együtt Sátor Lajos gyilkosa

2016. augusztus 16., kedd 14:22

Exkluzív interjút adott a szlovák Parameter lapnak Horváth Lehel, aki a felvidéki magyar maffia által elkövetett gyilkosságok egyik tanúja is. Az interjú egészen elképesztő képet fest arról az alvilági körről, amelyikről ebben a cikkben írtunk alaposabban, a lényeg, hogy mindegyik tagja feketeöves pszichopata volt. 

A mostani interjúban kitálaló Horváth ölte meg Sátor Lajost, aki amolyan maffiafőnök volt. Gyilkosa így jellemzi Sátort az interjúban:

A Sátornak nem volt gond megölni bárkit is. Ő úgy ölte az embereket, mint más a legyet. Neki ennyi volt egy gyilkosság.

Horváth azt állítja, azért ölte meg Sátort, mert kényszerhelyzetben volt. Sátor ellenlábasa, a korábban szintén több gyilkosságot elkövető Kádár Krisztián ugyanis Horváth birtokára hívta a maffiafőnököt, hogy megölje, ám a célpont kiszúrta Kádárt, ezért Horváthnak kellett lelőnie:

Észrevette Kádárt. Nem tudom, hogy ez véletlen volt-e, de úgy mértem föl a helyzetet, hogy nincs más választásom. Ha tovább fajul a dolog, Sátor rögtön elkezdett volna lövöldözni.

Arról is mesélt, mit csináltak Sátor holttestével:

Elástuk egy előre elkészített gödörbe, amit én ástam ki. Ehhez a bágert Krisztián biztosította, nekem nem volt hozzá gépem. Az egészet tulajdonképpen ő tervelte ki. Az ő érdekében állt ez az egész, mert ha Krisztián nem öli meg Sátort, akkor Sátor öli meg Krisztiánt.

Az interjúban szóba kerül Nagy Zsolt, alias Csonti is, akit nemrég fogtak el a szlovákiai kommandósok, miután május óta szökésben volt. 

Kádár és Csonti már akkor öltek embert, amikor még nem is “tartoztak” Sátorhoz. Amikor pedig a Sátorral összejöttek, nekik minden mindegy volt. Engem ilyen emberek közé húztak be.

Két lehetőségem volt: vagy teljesítem, amit akarnak tőlem vagy meghalok. Hét gyerekem van, nem volt más választásom. Tudtam, hogy meg fognak ölni, ha nem csinálom meg, amit akarnak."

De a legszokatlanabb része az interjúnak, amikor Horváth közli, hogy azért nem kért tanúvédelmet, mert nem akarja otthagyni az otthonát.

Ugyanis ő egy oroszlánnal él.

Ez komoly, íme:

Elmenni semmi esetre sem akarok. Nekem van egy oroszlánom, amit imádok, és vele élek. Úgy, ahogy mondom, vele élek, velem alszik, és én azt nem akarom elhagyni.

A teljes interjút itt olvashatják el.

Rovatok