Index Vakbarát Hírportál

Szelfizéssel indult a családi tragédia

2016. augusztus 16., kedd 16:51

Szelfizés közben beleesett egy folyóba és megfulladt egy tizenegy éves pakisztáni kislány kedden, ráadásul a segítségére siető szülei is meghaltak - írja az MTI.

A tragédia a Kunár folyónál történt, Hajbár-Paktunhva tartományban, egy hegyvidéki turisztikai területen, mintegy 200 kilométerre északra Iszlámábádtól.

Turisták elmondása szerint a kislány megpróbált készíteni egy szelfit a folyó mellett, de megcsúszott. A lányt szülei próbálták kimenteni és először az anya, majd az apa is beugrott a folyóba, de mindháran vízbe fulladtak. A szülők két másik gyereke, egy kilencéves lány és egy hatéves kisfiú végignézték a balesetet.

Az okostelefonok elterjedése óta több hasonló baleset történt. Nemrég a  rendőrség emelte ki annak a dél-koreai turistának a holttestét egy amazonasi dzsungel vízeséséből, aki előzőleg megpróbálta lefényképezni magát a telefonjával a vízesés szélén Peruban. Néhány nappal korábban egy német turista szenvedett halálos balesetet szintén Peruban, miközben Machu Picchu romvárosban megpróbálta lefotózni magát.

Rovatok