Index Vakbarát Hírportál

Több mint hatvan holttestet találtak egy mexikói tömegsírban

2016. augusztus 18., csütörtök 10:21

Eltűnt rokonaikat kereső családok legalább hatvan holttestre bukkantak egy tömegsírban Mexikó keleti részén, az ország egyik legveszélyesebb államában, Veracruzban, írja az MTI.

Az elhurcolt emberek után kutató Colectivo Solecito aktivistacsoport szóvivője szerdán elmondta, hogy a földi maradványokat Colinas de Santa Fe település közelében találták meg. A csoport az  eltűnésekért a kiterjedt bűnszervezeteket és az állami biztonsági erőket teszi felelőssé.

Veracruzba rendkívüli mértékű erőszakot hozott a drogháború, amely a rendőröknek és a katonáknak gyakorlatilag teljes körű felhatalmazást adott arra, hogy fegyvereiket bevessék

– mondta a szóvivő.

Veracruz egyébként Mexikó egyik legveszélyesebb állama, ahol egyszerre több bűnbanda küzd egymással a terület uralmáért. Tierra Blancában januárban például öt fiatal tűnt el, miután őrizetbe vette őket a rendőrség, majd később arra utaló nyomok kerültek elő, hogy átadták őket a Jalisco Nueva Generación nevű drogkartellnek, amelynek tagjai valószínűleg lemészárolták őket.

A 2010-ben alakult drogkartell az elmúlt évek során Mexikó egyik legerősebb bűnbandájává vált. Őket gyanúsítják azzal is, hogy egy 2013-ban megtalált tömegsírban 64 ember holttestét földelték el.

Rovatok