Index Vakbarát Hírportál

Kézigránát végzett egy kisfiúval Svédországban

2016. augusztus 22., hétfő 19:49

Kézigránátos támadás végzett hétfőn egy nyolcéves brit kisfiúval Svédországban, aki a rokonaihoz érkezett látogatóba. A gyerek aludt, amikor a kézigránátot bedobták a szobájába, a rendőrség szerint egy szomáliai banda leszámolása miatt halhatott meg. A hatóságok abban bíznak, hogy a lakosok segítenek megtalálni a tetteseket - írja Svenska Dagbladet.

A gránátot hajnali háromkor hajították az első emeleti szobába. Egyedül a birminghami Yuusuf Warsame halt meg a támadásban, pedig legalább öt másik gyerek és három felnőtt is a lakásban volt. A család többi tagja csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Thomas Fuxborg rendőrségi szóvivő szerint csoda, hogy nem történt még nagyobb tragédia.

Az eset Göteborgban történt, a város Biskopsgården nevű negyedében történt, ahol 2015-ben egy éttermi lövöldözésben ketten meghaltak, nyolcan megsérültek. Az akkori támadásról kiderült, hogy egymással rivalizáló bűnbandák leszámolása volt. Most a rendőrség arra gyanakszik, hogy a mostani gránátos gyilkosságot bosszúból követhették el, ugyanis a tavalyi eset után őrizetbe vett nyolc személyből többen ebbe a lakásba voltak bejelentve.

Tavaly egy négyéves kislány is a göteborgi bandaháború áldozata lett: autórobbantás végzett vele.

Rovatok