Index Vakbarát Hírportál

Muszlim Prága? Az nem lesz, ha a cseh miniszterelnökön múlik

2016. augusztus 23., kedd 11:24

Sobotka Prágában

Nem szeretné a cseh kormány, hogy erős muszlim közösség alakuljon ki az országban. Erről Bohuslav Sobotka miniszterelnök beszélt. A 44 éves szociáldemokrata politikus szerint nem szabad azt állítani, hogy minden muszlim terrorista, de a német mintával, az ellenőrzés nélküli befogadással sem ért egyet. 

Sobotka azért nem akar erős muszlim közösséget, mert Európában nem lát jó példát a sikeres integrációra. 

Csehországban 10 ezer ember vallja magát muszlimnak. 

Klaus Schwerinben

Miközben Angela Merkel csütörtökön látogat Prágába Sobotka vendégeként, a most 75 éves Václav Klaus ex-köztársasági és miniszterelnök a német kancellár pártjának legerősebb ellenfelénél, az Alternatíva Németországnak választási gyűlésén szerepelt Schwerinben.

Klaus itt arról beszélt, hogy a más kultúrához és civilizációhoz tartozók tömeges bevándorlása Európa lerombolásához vezet.  A volt cseh elnök Merkel politikáját támadta, és a tömegek lázadásának szükségességéről beszélt. Ahogy fogalmazott: majdnem hogy forradalom kell.

Választás Mecklenburg-Elő-Pomerániában

Mecklenburg-Elő-Pomerániában szeptember 4-én tartanak helyi törvényhozási választást, ezen a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint az AfD jelenleg a szavazatok 19 százalékára számíthat. A kereszténydemokrata párt 23, a szociáldemokrata 24 százalékon, a Baloldal 19 százalékon áll. A 2013-ban alakult Alternatíva Németországnak itt leginkább a 2011-ben még 35,7 százalékkal nyertes szociáldemokraták rovására erősödtek.

(Az MTI híre nyomán)

Rovatok