Index Vakbarát Hírportál

A Fülöp-szigeteki elnök nagyban trollkodik

2016. augusztus 24., szerda 12:03

A kábítószer-kereskedők elleni háborújáról és szabadszájúságáról ismert Fülöp-szigeteki elnök, Rodrigo Duterte azt mondta: csak viccelt, amikor az ENSZ-ből való kilépéssel fenyegetőzött - írja az MTI. Duterte azután fenyegetőzött a világszervezet faképnél hagyásával vasárnap, hogy egy ENSZ-szakértő szót emelt az önbíráskodás, valamint a kábítószer-kereskedők, illetve -fogyasztók önkényes és tömeges megölése ellen. Azt mondta: "miért kéne ezekre a hülyékre hallgatnunk?".

"Lehet, hogy úgy döntök, kilépünk az ENSZ-ből" - mondta a politikus. A Fülöp-szigeteki elnök néhány nappal később lehiggadhatott, és kedélyeskedéssel próbálta meg elvenni szavai élét. "Hát semmi humorérzéketek sincs?" - kérdezte kedden az őt faggató, nyilatkozata miatt aggódó újságírókat.

Hétfő óta több magas rangú helyi tisztségviselő próbálta enyhíteni az elnök szavai által okozott károkat.

A populista politikus májusi megválasztása óta több mint 1700 embert gyilkoltak meg az ázsiai országban. Hivatalos adatok szerint a rendőrség 712-vel végzett közülük a drogellenes műveletek során, a többiek életét ismeretlen fegyveresek oltották ki.

Rovatok