Index Vakbarát Hírportál

Holtan találtak egy orosz újságírót Kijevben

2016. augusztus 28., vasárnap 11:37

Holtan találták Alekszandr Scsetyinyin orosz újságírót vasárnap virradóra kijevi otthonának erkélyén, írja az MTI. A barátai fel akarták köszönteni a születésnapján, ezért mentek át hozzá, és így bukkantak a holttestre, lőtt sebbel a fején.

A rendőrség az előzetes vizsgálat alapján azt mondta: a férfi öngyilkos lett. A bejelentést éjfél tájban kapták, az orvosszakértői vizsgálat szerint a halál este nyolc és fél tíz között állhatott be. A lakásban nem találtak behatolásra utaló nyomot, volt viszont búcsúlevél.

A rendőrség nem nevezte meg a holtan talált férfit, csak annyit árult el, hogy 1962-es születésű orosz állampolgár, aki egy ideje Kijevben élt. Egy ukrán bűnügyi hírportál számolt be a halálesetről elsőként a Facebook-oldalán, ők írták meg, hogy Scsetyinyinről, a Novij Region hírügynökség alapítójáról van szó.

Július 20-án autójába rejtett robbanószerkezettel gyilkoltak meg Kijev központjában egy ismert, évek óta Kijevben élő, orosz állampolgárságú újságírót, Pavel Seremetet, az Ukrajinszka Pravda hírportál munkatársát. Olesz Buzina oroszbarát ukrán újságírót pedig 2015. április 16-án kijevi otthona előtt lőtték agyon egy személyautóból.

Rovatok