Index Vakbarát Hírportál

Nem volt lövöldözés, hangos zaj miatt ürítették ki a Los Angeles-i repteret

2016. augusztus 29., hétfő 08:28

Bár az MTVA egyes híradások alapján arról számolt be híradójában, hogy lövöldözés volt a Los Angeles-i repülőtéren, utasok barikádozták el magukat a mosdóban, a rendőrség pedig evakuálta az épületet, miközben egy aktív lövöldözőt kereste, a rendőrség legfrissebb közleménye szerint csak egy furcsa, hangos zaj miatt lett pánik.

Az óriási repülőtér kiürítése ettől függetlenül megtörtént, az emberek pedig pánik szerűen menekültek a repülőtérről, amikor elterjedt, hogy lövöldözés van, a csomagjaikat eldobva futottak a parkolók felé. Erről itt egy látványos videó:

LAX going off. pic.twitter.com/8hO7lqL5HG

— sam macon (@sayczars) August 29, 2016

Több terminált teljesen lezártak, az embereket evakuálták, indulásra váró gépekből szállították ki az embereket. A tűzoltóság is a helyszínre vonult. A repülőtérre csak komoly átvizsgálás után mehetnek vissza az utasok.

Egy Zorro-jelmezt viselő férfit letartóztattak.

Before things got really crazy - a man in a Zorro costume with a plastic sword was arrested. pic.twitter.com/COdNEIb1pL

— sam macon (@sayczars) August 29, 2016


A friss közlemény szerint nem volt lövöldözés, nem volt sérült, a zaj forrását pedig nyomozzák. A Híradó Los Angeles-i tudósítója is megjegyezte, mostanában gyakran fordul elő Amerikában vaklárma.

Eközben ma délelőtt a Marseille-i repülőteret is evakuálták, de pár óra után kiderült, csak egy elhagyott, ártalmatlan csomag volt a biztonsági intézkedés oka.

Rovatok