Index Vakbarát Hírportál

Három férfi megerőszakolt egy magyar nőt Németországban

2016. szeptember 1., csütörtök 18:04 | hét éve frissítve

Három eritreai férfi a hét végén megerőszakolt egy magyar nőt a türingiai Mühlhausenben - közölte a Thüringer Allgemeine német lap alapján az MTI. A három férfi vizsgálati fogságban van, ellenük a helyi hatóságok letartóztatási parancsot adtak ki.

Az eset még szombat hajnalban, 3 óra 50 perc körül történt, a vasútállomás melletti viadukt közelében.

A főügyész szerint a bűncselekmény szombatra virradóan történt Mühlhausen pályaudvarának közelében lévő viaduktnál.

A főügyész szerint mindhárom férfi Kelet-Afrikából, Eritreából érkezett Németországba. Mindhárman megerőszakolták a magyar származású nőt. Előzetes letartóztatásba kerültek.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a megtámadott nem kért konzuli segítséget.

Mühlhausenben közben egy másik eset is riadalmat keltett. Keddre virradó éjszaka egy bevásárlóközpont parkolójából azért hívták ki a rendőröket, mert egy földön fekvő, félmeztelen nőt láttak, akit férfiak vettek körül.

A rendőrség szóvivője azt mondta: a körülmények ugyan szexuális erőszakra utaltak, de ez egyelőre nem igazolódott.  A 39 éves helyi nő annyira részeg volt, hogy nem volt kihallgatható állapotban, így feljelentés sem született szexuális erőszak miatt.  A földön fekvő nőt egy német, három eritreai és egy állampolgárság nélküli férfi vette körül, akik szintén részegek voltak. 

A rendőrség szerint ez az eset nem áll összefüggésben a magyar nő szombati megerőszakolásával.

Rovatok