Index Vakbarát Hírportál

Veszélyes hurrikán közeledik Florida felé

2016. szeptember 1., csütörtök 22:19 | aznap frissítve

Pénteken érheti el a floridai partokat Hermina, ami trópusi viharból hurrikánná erősödött, és különösen veszélyes lehet, írja a CNN. Utoljára 11 éve csapott le hurrikán Floridára.

Rick Scott kormányzó szükségállapotot rendelt el az állam legnagyobb részében. Scott kormányzó mindenkit arra figyelmeztett, aki a hurrikán várható útvonalán lakik, hogy legalább három napra elegendő élelmet és vizet halmozzon fel, és tegyen eleget az evakuálásokra vonatkozó felhívásoknak.

Az összes állami intézményt, az iskolákat is bezárták. A Mexikói-öbölben lezárták az olaj- és gázkitermelő berendezéseket.

A 120 km/h-s széllökésekkel közeledő hurrikán érkezését kisebb viharok előzik meg, már szerda óta sok helyen rengeteg eső esett Floridában. Azonban a legtöbben a hullámok miatt aggódnak, amik akár 2,5 méter magasra is felcsaphatnak majd. Helyi tornádokkal, áramkimaradásokkal is számolnak.

Scott azt is bejelentette, hogy az esőzések miatt rettentő nehéz lesz a következő napokban a Floridában is megjelenő zikavírus elleni küzdelem.

Az előrejelzések szerint a hurrikán Florida mellett Georgia, Észak- és Dél-Karoline, valamint Maryland államokat sújthatja.

Rovatok