Index Vakbarát Hírportál

41,5 milliárdos pert indít Trump felesége

2016. szeptember 2., péntek 11:30

Rágalmazás miatt beperelte a Daily Mail brit bulvárlapot és egy amerikai bloggert Melania Trump, az amerikai republikánus párti elnökjelölt, Donald Trump felesége - írja a BBC alapján az MTI. 

Melania Trump a Daily Mail Online és Webster Griffin Tarpley amerikai blogger ellen indított rágalmazási pert, mert a Suzy nevű szlovéniai pletykalapra hivatkozva korábban azt írták: a first lady-jelölt nemcsak manökenként dolgozott a kilencvenes években, h anem az ügynöksége escortként is kiközvetítette férfiaknak.

A Daily Mail szerint a szlovéniai születésű, korábban Melania Knauss néven ismert sztármodellt foglalkoztató ügynökség néhány ismert modelljét gazdag klienseknek közvetítette ki. A szlovén lap Melania engedély nélkül készített életrajzának íróját is idézte, aki szerint a korábbi modell már 1995-ben meztelenül pózolt a kamerák előtt, és ebben az évben ismerkedett meg mostani férjével. A Trump házaspár saját elmondása szerint 1998-ban találkozott először. Melania ügyvédje szerint a republikánus elnökjelölt felesége 1996-ban költözött az Egyesült Államokba.

Melania ügyvédje szerint a first lady jelöltet ért rágalmak 150 millió dolláros (41,5 milliárd forintos) kárt okoztak neki. 

Az ügyvéd közleménye után néhány órával a Daily Mail visszavonta és a honlapjáról is eltávolította a cikket. A bulvárlap közleményt adott ki, hogy "nem állt szándékában sem kijelenteni, sem pedig sejtetni, hogy ezek az állítások megfelelnek a valóságnak, és nem állt szándékában sem kijelenteni, sem pedig sejtetni, hogy Trump asszony valaha is "kísérőként" vagy "a szexbizniszben" dolgozott volna".

Rovatok