Index Vakbarát Hírportál

Megdöbbentő: nem a tinik, hanem a szüleik füveznek Amerikában

2016. szeptember 2., péntek 22:22

A füvezést a fiatalok bulis életmódjával szokták összekapcsolni, miközben Amerikában úgy tűnik, hogy inkább a nyugost középkorú generáció az, amelyik egyre többet szív. A most publikált adatok szerint a közelmúltban már több középkorú fogyaszt marihuánát, mint tizenéves. A Washington Post cikkéből kiderül, hogy idén a 35-44-es korosztály már többet járkál bepirosodott szemmel, és bárgyú vigyorral, mint a 12-17 évesek.

További figyelemre méltó megállapítás, hogy milyen meredeken emelkedik a fogyasztás a 45-54 éves korosztály körében. Náluk 2002-höz képest 50 százalékkal többen füveznek. Az 55-64-es korosztályban pedig 455-szörös (nem elírás) a marihuánafogyasztók száma.

Abszolút értékben persze még mindig a fiatal felnőttek, a 18-34-éves csoport gyújt rá a leginkább, de a növekedés éppen itt a legszerényebb.

A trend tehát az, hogy az USÁ-ban egyre több helyen legalizált fű inkább a középkorú és afeletti korosztályt bizsergeti meg.  A lap szerint a jelenség magyarázata, hogy idősebb korban egyre többen váltják ki a fájdalomcsillapítókat, altatókat a kevésbé káros marihuánával. A középkorúak pedig a fiatalságuk divatját melegítik fel, amikor újra előveszik a bongot.

Az adatok alapján a legalizáció ellenzőinek át kell gondolniuk érveiket. Ők ugyanis a fiatalok védelmével támadják a gyakorlatot, miközben a jelek szerint a könnyítés inkább az idősekre hat.

Rovatok