Index Vakbarát Hírportál

Észak-afrikai férfiak nőket zaklattak Essenben

2016. szeptember 4., vasárnap 16:23

Hat különböző esetben is nőket zaklattak szombat éjjel és vasárnap hajnalban a németországi Essenben a hétvégén megtartott városi fesztiválon. Négy feltételezett elkövetőt őrizetbe vett a rendőrség, az ő nemzetiségüket egyelőre nem közölték, azonban a hatóságok továbbra is keresnek egy 4-6 fős vélhetően észak-afrikai migránsokból álló csoportot, akik három különböző helyen is nőkre támadtak, írja a Bild.

A német rendőrséghez az este során több mint 30 bejelentés érkezett, ebből 26 különböző lopásokról és egyéb szabálysértésekről szóltak, hat esetben jelentettek szexuális erőszakot. 

Egy 18 és egy 25 éves férfit civilruhás rendőrök tepertek le, mikor észrevették, hogy egy 18 éves nőt zaklatnak. A tömegen át indultak el feléje és tapogatták. 

Két másik férfit pedig azzal gyanúsítanak, hogy egy 37 éves nőt szexuálisan bántalmaztak. Őket a városi központi pályaudvarnál fogták el a rendőrök nem sokkal az incidens után.

A legdurvább támadás feltételezett elkövetőit egyelőre még keresik: a 4-6 fős, szemtanúk szerint észak-afrikaiakból álló társaságot azzal gyanúsítják, hogy sarokba szorították áldozataikat Essen három különböző pontján. Ott lefogták őket és fogdosták az áldozatokat.

A német rendőrség elképzelhetőnek tartja, hogy több más bűncselekmény is történt a fesztivál alatt. Létrehoztak egy forródrótot is, ahol a szemtanúk és az áldozatok jelentkezését várják.

Rovatok