Index Vakbarát Hírportál

Barkácsboltban önkielégített két fiatal előtt egy francia politikus

2016. szeptember 5., hétfő 12:07

A francia MoDem párt elnöke, François Bayrou a hétvégén felszólította az egyik alelnököt, Robert Rochefort-t, hogy mondjon le minden tisztségéről, miután szeméremsértés miatt fogták el múlt héten egy Párizshoz közeli település barkácsboltjában.

Az egyik biztonsági őr kapta rajta a 60 éves politikust Vélizy-Villacoublay-ben, amint önkielégítést végzett két fiatal közelében, írja a Le Nouvel Observateur. A kiérkező rendőröknek a politikus elismerte a történteket, de azzal próbált magyarázkodni, hogy „muszáj mindig magához nyúlnia, ha nagy nyomás alatt áll".

A két 14-17 év közötti fiatal a BFMTV szerint nem vett észre az egészből semmit, és nem is tettek panaszt. Rochefort pénzbírságra számíthat, és arra is kötelezheti egy bíró, hogy menjen egészségügyi kezelésre, de feltehetően bíróság elé nem kell majd állnia.

A pártban betöltött tisztségeiről csak magától mondhat le, ezért is hívta fel telefonon Bayrou. Rochefort Európai Parlamenti képviselő is a liberális ALDE frakciójában, ott továbbra is maradhat, de a MoDem visszavonja a támogatását.

Rovatok