Index Vakbarát Hírportál

Fellebbezett kiadatása ellen a nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottja

2016. szeptember 6., kedd 15:22

Fellebbezett magyarországi kiadatása ellen a nyíregyházi gyilkosság elkövetésével gyanúsított román orvos, így elhúzódhat átadása a magyar hatóságoknak - írja a Maszol.ro. A férfi nem akar Magyarországra visszakerülni, mert szerinte itt számtalan megaláztatásban volt része.

A D. S. mellé hivatalból kirendelt ügyvéd a lap kérdésére közölte: hétfőn iktatta a kiadatási határozat elleni fellebbezést. Szerinte az ügy azután kerül a legfelsőbb bíróságra, hogy csütörtökön lejár a fellebbezési határidő. "A dosszié várhatóan jövő héten jut el Bukarestbe, és megjósolhatatlan, hogy mikorra tűzik ki az első tárgyalás időpontját" - mondta az ügyvéd.

A kiadatást alapfokon elrendelő Kolozsvári Táblabíróság szóvivője szerint a gyanúsított jelenleg a kolozsvári rendőrség fogdájában van, és várhatóan ott is marad a jogerős ítéletig, melyet a legfelsőbb bíróság hoz meg ügyében. Szerinte azonban nem kell majd sokáig várni a jogerős ítéletig.

Az orvost kiadatása után Magyarországon állítják bíróság elé, de ha szabadságvesztésre ítélik, akkor Romániában fogja letölteni a börtönbüntetését. Ezt a kolozsvári táblabíróság is a kiadás feltételeként szabta meg a honlapján közzétett ítéletében.

Mint megírtuk, öngyilkossági szándékkal tért vissza Romániába az orvos, mivel nem akarta, hogy magyar földbe temessék. A kolozsvári ítélőtábla pénteken elfogadta a magyar hatóságok kiadatási kérelmét. A tárgyalóteremben azt mondta: beismeri tettét, azt azonban nem, hogy készült volna rá.

Az orvost csütörtökön fogta el a román rendőrség Kolozsvár egyik lakótelepén, miután szerdán Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölte az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette.

Rovatok