Index Vakbarát Hírportál

A drogkartell lelőtt egy rendőrségi helikoptert Mexikóban

2016. szeptember 7., szerda 16:33

Feltehetően egy drogkartell fegyveresei lelőttek szerdán egy rendőrségi helikoptert a nyugat-mexikói Apatzingán városának közelében, a pilóta és három rendőr életét vesztette, egy további rendőr megsérült - közölte Michoacán szövetségi állam kormánya, írta az MTI.

A mexikói biztonsági erők egy bűnszervezet vezetőjét akarták elfogni Apatzingán közelében, amikor a fegyveresek tüzet nyitottak helikopterükre. A Milenio című mexikói lap szerint a feltételezett bandatagok egy nehéz mesterlövészpuskával találták el a helikoptert, amely kigyulladt, majd lezuhant.

A Tierra Caliente körzetben található Apatzingán a szervezett bűnözés fellegvárának számít. A város egykor a Los Caballeros Templarios (templomos lovagok) drogkartell központja volt. Jelenleg több bűnszervezet és polgárvédelmi egység folytat egymással harcot a terület ellenőrzéséért.

Az állig felfegyverzett mexikói drogkartellek gyakran csapnak össze a rendőrségi és biztonsági erőkkel. A Jalisco Nueva Generación nevű kartell tavaly az ország nyugati felében indított offenzívája alatt ugyancsak lelőtt egy helikoptert, és több tucat rendőrrel és katonával végzett az összecsapások során.

Rovatok