Index Vakbarát Hírportál

Hatéves kislány rohanta le a baltás rablókat Új-Zélandon

2016. szeptember 7., szerda 09:54

Szokatlan jelenetet rögzített egy biztonsági kamera az új-zélandi Aucklandben: egy hatéves kislány próbálta megzavarni a családi boltba baltával és feszítővassal betörő rablókat.

A boltba hat maszkos férfi rontott be, egyikük rátámadt a földre kényszerülő eladóra, az ő védelmére sietett a hatéves Sarah Patel. A bátor kislány később egy helyi lapnak azt nyilatkozta, hogy nem félt, és hogy próbálta megmenteni a férfit a baltával fenyegetőző betörőtől. Az alábbi videón az is látszik, ahogy a baltát meglátva a lány elszalad, de utána még kézen fogva kimenekíti a nagypapáját a helyiségből.

Hatéves kislány rohanta le a baltás rablókat Új-Zélandon

A Benny Hill-szerű kergetőzőjelenetben szerencsére senki nem sérült meg. Sarah apja később büszkén nyilatkozott a bátor lányáról, de a család többi tagját se kell félteni, mert az autóval menekülő betörőknek nemcsak a rendőrség, de a családi kocsiba bepattanó Sarah, a nagypapa és az anyuka is a nyomába eredt. Sikerült is elkapni őket – mármint a rendőrségnek –, a hat főből ötöt őrizetbe vettek, egyiküket még keresik. Egyébként 16 évesek.

A kislány azért persze megijedt, édesapja szerint a betörés után sokkos állapotba került, ezért azzal vigasztalták, hogy ő a világ legbátrabb kislánya, ami könnyen lehet, hogy így is van.

Rovatok