Index Vakbarát Hírportál

Magyarországon fogták el a feleségét Németországban megfojtó afgán férfit

2016. szeptember 7., szerda 17:31

Kelebiánál, egy Belgrádba tartó gyorsvonaton vették őrizetbe múlt csütörtökön azt az afgán férfit, aki augusztus végén fojtotta meg feleségét Németországban. Mire Németországban kiadták az európai elfogatóparancsot ellene, már a békéscsabai rendőrség fogdájában volt, írja a hirado.hu.

A 32 éves afgán származású elkövető a szászországi Hoyerswerda egyik munkásszállóján kezdett  veszekedni a feleségével. A vita tettlegességig fajult, fojtogatni kezdte a nőt és megölte. A gyilkosság helyszínéről négy gyerekével együtt menekült el. Ausztrián át Belgrádba tartottak, amikor a rendőrség őrizetbe vette őket múlt csütörtökön, mert nem voltak papírjaik.

A férfi személyazonosságát  a Terrorelhárítási Központ a Frontex Európai Határőrizeti Ügynökség segítségével határozta meg, így derült ki, hogy európai elfogatóparancs van érvényben ellene.  A Fővárosi Törvényszék hétfőn rendelte el a férfi átadási letartóztatását. Németországban a rendőrség  emberölés miatt gyanúsítottként akarja kihallgatni. 

A letartóztatásban lévő afgán férfit a német rendőrségnek szeptember 15-ig kell átvennie – tette hozzá a szóvivő. Négy kiskorú gyermekét a fóti gyermekvárosban helyezték el.

Rovatok