Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek Ján Slota ellen fiatalkorúak megrontása miatt

2016. szeptember 12., hétfő 13:07

Fiatalkorúak erkölcsi nevelésének veszélyeztetésével vádolta meg a 62 éves Ján Slotát a Zsolnai Kerületi Ügyészség - közölte az ügyészségre hivatkozva a Bumm.sk.

A vád szerint Slota 2014-ben és 2015-ben rendszeresen találkozgatott fiatalkorú lányokkal vendéglőkben és éjszakai vendéglátóhelyeken, társaságukban alkoholt fogyasztott, fizette az alkoholfogyasztásukat és szexuális célzásokat tett előttük. Ha bűnösnek találják, hat hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

Slotát tavaly novemberben jelentette fel két 16 éves lány, akik azt állították, hogy a 62 éves volt politikus kábítószert adott nekik, majd megerőszakolta őket.

Ján Slota a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) magyarellenes kirohanásairól ismert egykori vezetője, 2013-ban vonult vissza az aktív politizálástól, miután - arra hivatkozva, hogy nem kezelte kellő gondossággal a párt vagyonát - kizárták az SNS-ből. Slotát két éve ittas vezetésen érték, amiért néhány ezer eurós pénzbírságra ítélték, és egy évre eltiltották a járművezetéstől.

Rovatok