Index Vakbarát Hírportál

London megpróbálja felvenni a ritmust az Uberrel

2016. szeptember 13., kedd 15:40

Kiállt a klasszikus fekete londoni taxik mellett Sadiq Khan polgármester, és bejelentett egy sor intézkedést a védelmükben, a Uber-típusú vállalkozások ellenében, tudósít a BBC.  Ennek részeként 500-ról 600-ra emelik a taxidrosztok számát négy év alatt, és 20 új buszsávot nyitnak meg a taxiknak.

A polgármester diákhitellel is támogatott hivatalos vizsgát akar csinálni az úgynevezett Knowledge-ből, 2017-ben ötezer fonttal segítik azt, aki lecseréli az öreg és légszennyező taxiját, és a taxiinformációk is bekerülnek a londoni tömegközlekedési cég online úttervezőjébe.

Mi az a Knowledge?

Az utcák, útvonalak és híres helyek ismerete. A része, hogy az ember ismeri minden utca, színház, pub, stadion, követség, turistaattrakció, kereszteződés helyét egy hat mérföld sugarú körben London centrumában. Az elsajátítás átlagosan 3,5 év, a tanulók háromnegyede lemorzsolódik.

A tervekkel az a szándék, hogy lépést tartsanak az új személyszállító szolgáltatások, például az Uberrel, közölte a polgármesteri hivatal.

Emellett minden sofőrnek angol nyelvvizsgát kell tenni és szigorúbb biztosítási szabályokat kell majd betartani. Az Ubert jelenleg kétmillióan használják Londonban. A taxisszövetség üdvözölte a terveket.

Rovatok